DATLOVÁ NUTELA

 

VĚDĚLI JSTE, CO VŠECHNO DATLE UMÍ A JAKO SPOUSTU SKVĚLÝCH LÁTEK OBSAHUJÍ?

  • působí proti zácpě
  • obsahují ve velkém selen, mangan, měď, vápník a hořčík 
  • obsahují nerozpustnou a rozpustnou vlákninu, které zabezpečují efektivní práci střev
  • datle jsou úžasným zdrojem železa - pro dospěláky i děti - železo zvyšuje energii a sílu a je nesmírně potřebné pro krvetvorbu
  • skvělý zdroj organické síry (snížení alergických reakcí a sezónních alergií)
  • datle jsou přirozeným sladidlem, které tělo hezky přijímá
  • působí jako stimulant nervového systému zdraví a funkčnosti - zvyšuje rychlost a pozornost mozkové aktivity = "POZOR", datle jsou tzv. BRAINFOOD :)) ...tak jen do nich!
  • díky draslíku mají datle příznivý vliv na oslabené srdíčko
  • od 18 let - prý podporují sexuální apetit a výdrž - to musí posoudit každý sám 😀
  • působí proti průjmu (draslík)
  • jsou skvělým jídlem při náročné fyzické aktivitě -  jsou rychle a snadno stravitelné

 

 

INGREDIENCE:

  • 200 g vypeckovaných datlí

  • 150 ml vody

  • 100 g lískových oříšků - předem lehce opražené na suché pánvičce či v troubě, dále rozmixované na mouku

  • 2 lžíce kakaa (když bude raw kvality, tak to bude úplně nej nej nejlepší)

  • 4 lžíce kokosového tuku (panenský/raw je opět topka)

  • špetka soli + může být i bio vanilkového aroma

 

POSTUP:

Na pár hodin dopředu dáme milé datle změknout do vody - úplně je ponořte. Pak je slijte, zbavte vody a rozmixujte. Vznikne vám datlová pasta, do které přidejte zbytek surovin. Důkladně rozmixujte. A je hotovo. Datlovou nutelu uchovávejte v lednici - nebojte, konzervovaná je dost díky zdravému cukru z datlí 😉