ČOKOLÁDOVÉ BROWNIE Z TOFU

INGREDIENCE:

  • 1 TOFU natural 200 g
  • 100 g kvalitní tmavé čokolády – ideálně slazené nějakým lepším cukrem
  • 3 polévkové lžíce přepuštěného másla (GHÍ) nebo kokosového oleje
  • 3 vejce
  • 4 polévkové lžíce medu
  • hrst sekaných ořechů
  • 1 lžičku instantní kávy
  • kakao na posypání při servírování

 

POSTUP:

Čokoládu nasekejte a rozpusťte v misce nad horkou vodní lázní spolu s máslem. V mixéru rozmixujte tofu, vejce, med a kávu do hladké konzistence, směs dejte do mísy, kde ji řádně smíchejte s rozpuštěnou čokoládou a nasekanými ořechy. Těsto (bude hodně tekuté, ale nemějte strach ;)) vylijte na menší čtvercovou formu vyloženou papírem na pečení. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 ° C asi 35 minut. Po upečení brownie nechte vychladnout ve formě, před podáváním ho posypte kakaem.