ČOKOKEJK

INGREDIENCE:

na těsto

  • 170g hladké (špaldové) mouky
  • 70g kokosového/palmového cukru
  • 25g kakaa/ karobu
  • 120ml oleje
  • 250ml rostlinného mléka
  • 2 lžičky kypřícího prášku nejlépe bez fosfátů (k sehnání ve zdravé výživě, ale i v DM drogerii)

na krém

  • 1 TOFU bílé / natural (200g)
  • 150g kvalitní hořké čokolády
  • 1 lžíce kokosového/palmového cukru
  • 1 lžíce kakaa/ karobu
  • podle potřeby trochu rostlinného mléka (cca 50ml)

POSTUP:

Smíchejte mouku, kakao, kypřící prášek, cukr, olej, vodu a vypracujte hladké těsto. Rozdělte jej do košíčků a pečte v troubě vyhřáté na 170 ° C zhruba 20 minut (průběžně raději kontrolujte). Mezitím rozmixujte  tofu s trochou rostlinného nápoje do hladkého krému, ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, kterou postupně zašlehejte do tofu krému. Nakonec přidejte podle chuti cukr a kakao. Pokud je krém příliš tuhý, přidejte rostlinný nápoj, v opačném případě čokoládu. Upečené, vychladlé koláčky dozdobte krémem (zdobičkou to vypadá určitě lépe, mne trošku tlačil čas, takže foto není tak efektní – na chuti to však neubralo), nechte ještě chvilku ztuhnout v lednici a můžete si zobnout.