BEZLEPKOVÁ MUFFINKA S OŘÍŠKY

Tentokrát mám pro vás tak trošku klasiku, která neodpovídá požadavkům klasického dietáře a už vůbec není paleo. Má však hezký podíl vlákniny a všechny použité složky v receptu se řadí do odvětví: zdravé. Takže proč si to nedat? Navíc tyhle muffiny budou určitě chutnat dětem a co je pozitivní, patří mezi ty nedrobivé - takže u jejich konzumace děti tolik nenadělají kolem 😉 a to se rozhodně hodí, co vy na to, matky? 😉

INGREDIENCE na 16 velkých muffinů:

  • 150 g palmového/ kokosového cukru
  • 200 ml kokosového/ řepkového oleje
  • 100 g pohankové mouky
  • 100 g kokosové mouky
  • 100 g mletých ořechů - vlašské nebo klidně i jiné
  • 1 lžička jedlé sody
  • 4 vejce
  • 2 zralé banány

POSTUP:

Troubu předehřejte na 180°C. Smíchejte tekuté ingredience - vyjma bílků - ty vyšlehejte bokem. K tekutému mixu přidejte všechny sypké ingredience a důkladně v robotu spojte, nakonec ručně vmíchejte sníh z bílků. Pokud máte silikonové formičky na muffiny jako já, netřeba extra vymazávat a vysypávat, rovnou je naplňte a vložte do trouby na 25 minut, poté špejlí zkontrolujte, jestli jsou už i uvnitř hotové, pokud ne, ještě chvilku dopékejte.

Jakmile budou muffinky úplně vychladlé, můžete je vyndat z formiček. 

Dobrou chuť,

 

R.