ZELENINOVÝ SALÁT S MARINOVANÝM TEMPEHEM A KUSKUSEM ZE SYROVÉHO KVĚTÁKU

INGREDIENCE 2-3 porce:

  • 1 střední hlávka syrového květáku
  • cca 20 kešu oříšků (není nutné)
  • 4-5 lžic lahůdkového droždí (na trhu je ho spousta)
  • kapka extra panenského olivového oleje
  • velká hrst cherry rajčátek na čtvrtky
  • 2 lžíce nakrájených oliv bez pecky
  • 1/2 hlávky  ledového salátu
  • 200 g na kostičky či plátky nakrájeného marinovaného tempehu
  • špetka soli

POSTUP:

Dejte do mixéru květák a kešu a rozmixujte společně nahrubo – výsledkem bude drť , kterou si snadno pohledem můžete splést s kuskusem. 

Poté tuto drť v míse zakápněte panenským olivovým olejem a smíchejte s lahůdkovým droždím. Ve velké míse smíchejte květákový kuskus s ostatními ingrediencemi a  máte hotovo.