RESTOVANÝ KADEŘÁVEK S MANDLEMI

Příprava 15 min, pro 2-3 osoby

 

 

INGREDIENCE:

  • 1 hlávka kadeřávku (kale) - otrhaného z řapíků a nakrájeného na 2 cm široké proužky
  • 3 lžíce řepkového oleje nebo kokosového oleje
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 1/4 hrnku hrubě nasekaných mandlí/ plátků mandlí
  • sůl, pepř
  • strouhaná kůra a šťáva z 1/2 citronu

POSTUP:

Kadeřávek vařte v páře 5-7 minut, dokud není křehký. Póté jej šokově zchlaďte, ať neztratí barvu. Ve velké pánvi rozehřejte tuk, přihoďte na něj mandle a česnek a opékejte do rozvonění asi minutku. Pak zvyšte plamen, přihoďte osušený kadeřávek a ještě s občasným mícháním vše opékejte asi 2 minuty. Pak odstavte z plotny, přidejte zbylé ingredience, důkladně promíchejte a podávejte jako teplý/ studený salát při malém hladu nebo jako přílohu prakticky k čemukoli.