JEDNODUCHÝ TUŇÁKOVÝ SALÁT

Avokádo, okurka, celerové lístky, tuňák.

INGREDIENCE 2 porce:

  • 2 šálky kvalitního tuňáka v oliv.oleji (ne drť)
  • 1 okurka hadovka nakrájená na kostičky
  • 1 zralé avokádo nakrájené na kostičky
  • 1/2 červené cibule nakrájené na plátky nebo drobné kostky
  • 1 hrst jemně pokrájených lístků řapíkatého celeru
  • 2 polévkové lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

POSTUP:

V malé misce smíchejte lístky, citronovou šťávu, olivový olej z tuňáka, sůl a pepř. Ve větší misce smíchejte tuňáka, okurku, avokádo a červenou cibuli. Nyní přidejte obsah malé misky do připravené zeleniny a důkladně promíchejte. Máte hotovo! 😉

Do salátu můžete přidat vařené vejce nebo hrstku ořechů, pokud budete chtít zkrotit větší hlad. Tento salát může fungovat jako samostatné jídlo, ale klidně i jako svačina, pokud si přejete něco lehčího.