SLADKÁ RAJSKÁ POLÉVKA BEZ PŘIDANÉHO CUKRU

Díky dýni bude tato polévka příjemně sladká, rajčata se zase postarají o klasickou lehce kyselou chuť rajské.

 

INGREDIENCE 

á 3 porce:

  • cibule
  • kapka oleje
  • 5 -6 velkých loupaných rajčat (stačí na chvíli ponořit do horké vody a rajčata jdou krásně sloupnout)
  • 1/4 dýně hokaido
  • 1 střední mrkev
  • vývar
  • sůl + koření,které máte rádi (pepř, hřebíček, bobkový list..)

 

POSTUP:

v hrnci na kapce oleje orestujte cibulku, jakmile bude růžová, přihoďte na ni kousky mrkve, hokaido (vydlabaná, nemusí se loupat), oloupaných rajčat (včetně zrníček) a koření. Vše zalijte vývarem – množství záleží na vás – na vaší preferenci hustoty polévky ve finále – doporučuji dát nejprve třeba 300ml a případně na konci vaření polévku zředit. Vařte zhruba 15 minut. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem (ještě před tím ale nezapomeňte z polévky vylovit případné kousky koření). Na talíři dozdobte opečenou bagetkou  - s troškou oliv.oleje, rukoly a mozzarelly 😉

.