POCTIVÁ HOUBOVÁ POLÉVKA

bez lepku

INGREDIENCE 3 porce:

  • 2 střední brambory na kostičky (i se slupkou, pokud je hezká)
  • 8 velkých oloupaných hlaviček žampionů nakrájených na kostičky
  • 3/4 litru vody/ vývaru (já použila do vody kostičku rostlinného bujónu Wurzl)
  • sůl, troška pepře a kmínu
  • lžíce oleje pod cibulku
  • 1 střední cibule na kostičky
  • 1 stroužek česneku 
  • 100 ml smetany na vaření

POSTUP:

Na oleji orestujte cibulku, jakmile je růžová, přidejte kousky hub a brambor, zalijte vodou či vývarem, přihoďte česnek a koření a vařte do změknutí (asi 20 min.).

Pak použijte ponorný mixér a vše rozmixujte na krém společně se smetanou.

Můžete ještě mezitím orestovat houby na pánvičce na dozdobení talíře či na přípravu houbové pomazánky.

Žampiony jsou výborné i v syrovém stavu, nebojtesi je klidně zobnout jen tak