PEČENÁ HLÍVA

Další bezpracné jídlo je tu! Znáte to – houby nádherně voní a ani hlíva není výjimkou. Když jsem ji pekla , nemohla jsem se kvůli té vůni dočkat konce…nicméně výsledek stál za to

INGREDIENCE:

  • 500 g hlívy ústřičné
  • panenský olivový olej
  • sůl
  • a teď máte na vybranou, co přidáte - česnek/ rozmarýn

POSTUP:

Hlívu důkladně očistěte, omyjte, osušte a prsty natrhejte na úzké proužky. V míse pak promněte s kapkou olivového oleje, osolte, přidejte česnek nebo rozmarýn a šup s tím do trouby na 200°C na cca 45 minut.

Co k tomu? Výborná je klasická bramborová kaše, ale pokud držíte (vážnou) dietu, hoďte si hlívu do zeleninového salátu

CO HLÍVA UMÍ?

  • snižovat hladinu cholesterolu v krvi
  • upravit krevní tlak
  • posílit imunitní systém
  • uvolnit ztuhlost kostí, svalů a šlach
  • podporovat průchodnost a elasticitu cév a tepen
  • bojovat proti křečovým žilám
  • upravovat motilitu střev
  • pomáhat při kožních ekzémech, alergiích a bradavicích

Především ale obsahuje betaglukany a spoustu bílkovin.