PASTIŇÁKOVÁ POLÉVKA S FAZOLKAMI

Polévky jsou super! Obzvlášť ty, které vás krásně zasytí, dodají tělu potřebné bílkoviny bez velkého příjmu kalorií

INGREDIENCE:

na 3-4 porce:

  • 2 stroužky česneku
  • 4 ks pastiňáku – oloupaný a nakrájený na větší kousky
  • 1 cibule nakrájená na menší kostičky
  • extra panenský olivový olej 2 lžíce + na pokapání
  • sůl, pepř
  • vařené bílé fazole 250 g, popřípadě konzerva v bio kvalitě pro úsporu času
  • voda nebo zeleninový vývar – množství je na vás, podle toho, jakou konzistenci máte v oblibě
  • čerstvá citronová šťáva 1 lžíce
  • dýňová semínka
  • sušený nebo čerstvý nasekaný rozmarýn pro gurmány

POSTUP:

Cibulku v hrnci osmahněte na oleji, jakmile zezlátne, přidejte česnek, pastiňák, rozmarýn, vývar, sůl a pepř. Vařte a vařte a až bude zelenina měkká, rozmixujte vše společně s vařenými fazolkami a šťávou z citronu do hladkého krému. Pokud bude polévka příliš hustá, můžete přidat více vody nebo vývaru. Při podávání ještě porci posypte dýňovými semínky a pokapejte trochou olivového oleje.