OKURKOVÉ GAZPACHO

Okurkové gazpacho je skvělá (raw) polévka, k jejíž přípravě vám stačí jen dobrý mixér, žádný sporák-žádné vaření …polévka se jí studená, takže teď, v letních měsících , skvěle bodne 

O jejím detoxikačním efektu na tělo ani nemluvím – základem je okurka a řapíkatý celer – to nemůže dopadnout jinak!

INGREDIENCE 4 porce:

  • 2 velké okurky hadovky
  • 3 středně velké řapíky celeru
  • 2 hrnky vody
  • 1/4 hrnku citronové šťávy
  • hrst čerstvého kopru + snítka na ozdobu
  • sůl, pepř
  • 1/2 velkého zralého avokáda
  • 4 červeňoučká zralá rajčata
  • 1 střední cibule

POSTUP:

Krom rajčat a cibule vše naházejte do mixéru a důkladně rozmixujte – raději na menší otáčky, ať nemáte polévku moc napěněnou. Vlijte ji pak z mixéru přímo do talíře a přidejte nadrobno pokrájená rajčata s cibulkou a troškou kopru. Nejlepší je, když se polévka alespoň hodinku odleží, …někdy je ale chuť rychlejší.