NETRADIČNÍ MRKVOVÁ POLÉVKA S DÝNÍ

Díky koření lehce pikantní-štiplavá polévka, která sice není horká (opět jedna z raw polévek), ale vůbec vám to nevadí.

INGREDIENCE na 1 velkou nebo 2 menší porce:

  • hrnek čerstvé mrkvové šťávy (fresh, případně kvalitního mrkvového džusu)
  • 1/3 hrnku na malé kousky nakrájené dýně (máslová/ hokaido)
  • kousek pórku nebo jarní cibulky (asi 15 g)
  • sůl, pepř
  • 1/3 zralého avokáda
  • celkem asi 1/2 kávové lžičky koření – skořice, pepř, zázvor, hřebíček, muškátový oříšek, tymán)

POSTUP:

Všechny ingredience společně rozmixujte dohladka. Na talíři můžete dozdobit plátky mrkve a zakysanou smetanou (klasickou nebo rostlinnou).