MINESTRONE

INGREDIENCE:
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 400 g nakrájených rajčat
- 250 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
- 1 konzerva bílých fazolí (ideálně v bio kvalitě)
- 1 středně velká cuketa
- 1 cibule
- 50 g hrášku – klidně mražený
- 2 lžíce rostlinného oleje (skvělý je obyčejný řepkový)
- pepř a sůl, čerstvá bazalka
POSTUP:
Cibuli pokrájejte najemno a opečte na oleji. Přidejte nakrájená rajčata a nakrájenou kořenovou zeleninu (velikost kostiček nechám na vás). Přilijte vývar a nechte 5 minut vařit. Cuketu i se slupkou nakrájejte a přidejte do polévky spolu s již vařenými fazolkami a hráškem. Vařte do změknutí všech druhů zeleniny, zabere to už jen pár minut. Nakonec přidejte sůl a pepř podle chuti. Na talíři ozdobte polévku lístky bazalky.