MINESTRONE

INGREDIENCE:

  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 400 g nakrájených rajčat
  • 250 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 1 konzerva bílých fazolí (ideálně v bio kvalitě)
  • 1 středně velká cuketa
  • 1 cibule
  • 50 g hrášku – klidně mražený
  • 2 lžíce rostlinného oleje (skvělý je obyčejný řepkový)
  • pepř a sůl, čerstvá bazalka

POSTUP:

Cibuli pokrájejte najemno a opečte na oleji. Přidejte nakrájená rajčata a nakrájenou kořenovou zeleninu (velikost kostiček nechám na vás). Přilijte vývar a nechte 5 minut vařit. Cuketu i se slupkou nakrájejte a přidejte do polévky spolu s již vařenými fazolkami a hráškem. Vařte do změknutí všech druhů zeleniny, zabere to už jen pár minut. Nakonec přidejte sůl a pepř podle chuti. Na talíři ozdobte polévku lístky bazalky.