LOSOS A HRÁŠKOVÉ PYRÉ S PETRŽELKOU

Je jen na vás, jestli s hráškem sníte lososa, kapra, pstruha nebo klokana 🙂

Variant hráškového pyré i úprav lososa je nespočet. Jednu velmi vydařenou najdete níže 

INGREDIENCE:

PYRÉ

  • lžička másla
  • lžíce oleje
  • 350 hrášku
  • sůl, pepř, kapka citrónové šťávy
  • stroužek česneku
  • na ozdobu petrželka

LOSOS

  • 1 kousek veselého losůska, ale může být i jiná rybička či zvířátko   (ideálně od farmáře)
  • sůl
  • lžíce olivového oleje

POSTUP:

 
Čerstvý/ mražený hrášek opečte na lžíci oleje. Jakmile bude hezky měkký, rozmixujte jej společně s česnekem, solí, pepřem, citronovou šťávou a malým kouskem másla. 
 
Rozehřejte pánev s olivovým olejem, mezitím osolte lososa a opečte jej z obou stran (jako první bude strana s kůží).
 
Výborný dietní oběd nebo večeře je hotova!