LILKOVÁ POLÉVKA S RAJČATY

Pokud jste příznivce lehce kyselejších polévek, pak vám lilková polévka s rajčatovým pyré sedne. Ani ten největší odpůrce lilku nepozná, že základní  ingrediencí je právě ona zelenina.

INGREDIENCE á 3 porce:

  • 1 středně velký lilek
  • 1 malá konzerva loupaných rajčat (v létě budou skvělá čerstvá loupaná)
  • 1-2 stroužky česneku
  • lžíce oleje
  • lžíce másla 
  • 100 ml smetany na vaření
  • 300 ml vývaru
  • sůl, pepř, 2 bobkové listy

 

POSTUP:

Lilek oloupejte, nakrájejte na kostičky a minutku restujte na lžíci oleje. Poté zalijte horkým vývarem, přidejte bobkové listy, česnek a duste 10 minut pod pokličkou. Následně přidejte konzervu loupaných rajčat a duste ještě asi 5-10 minut.

Nakonec přidejte lžíci másla, vyjměte bob. listy, přidejte 100 ml smetany na vaření, pepř, sůl dle chuti a vše společně rozmixujte na krémovou konzistenci.