KVĚTÁKOVÝ MOZEČEK

Květákový mozeček je super rychlý a zdravý oběd, byla by škoda jej tu a tam neukuchtit!

INGREDIENCE 2 porce:

  • á 600 g květáku
  • 4 vejce
  • cibule
  • kapka oleje (řepkový je prima)
  • sůl, pepř, kmín
  • čerstvé bylinky
  • kdo chce experimentovat, může zkusit přidat do hotového mozečku sušená rajčátka, kousek rozmačkaného avokáda nebo třeba restované žampiony

Pokud jste citlivější a často vás zelenina jako květák, brokolice aj. nadýmá, vynechte v receptu opečenou cibulku, výsledek bude i tak výborný!

POSTUP:

Květák poduste v trošce vody do měkka, mezitím osmahněte cibulku na oleji, květák nakrájejte na malé kousky, přidejte jej k narůžovělé cibulce, zaklepněte vejci a na mírném ohni opečte.  A už jen osolit, opepřit, okmínovat a je hotovo!