KAPUSTOVÝ QUICHE S TOFU

INGREDIENCE:

na 1 koláč:

těsto

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku celozrnné mouky
  • 1/4 lžičky soli
  • 3 lžíce oleje (řepkový olej je top)
  • 1/2-2/3 hrnku vody – dle potřeby

náplň

  • 200g tofu – hrubě nastrouhané
  • 1/2 hlávky menší kapusty – jemně nakrájené a v trošce vody podušené pod pokličkou do měkka
  • 2 vejce od šťastné slepice
  • 250 ml rostlinné smetany – doporučuji značku Oatly, ale i jiné jsou samozřejmě prima  hlavně žádná zbytečná éčka apod.
  • sůl

na formu – pokud nemáte silikonovou nebo se speciálním nepřilnavým povrchem

  • troška oleje a hrubé mouky

POSTUP:

V míse smíchejte mouku, sůl, olej a následně 1/2 hrnku vody. Vše důkladně spojte v nelepivou kuličku těsta. Hotové těsto dejte alespoň na 30 min. odpočinout do lednice.

Mezitím podušenou kapustu nechte vychladnout, pak k ní přidejte ostatní ingredience a řádně promíchejte.

Předehřejte si troubu na 180°C, vyndejte těsto z lednice a rozválejte jej na placku, kterou vložte do nízké formy na koláč. Těsto pokryjte kapustovou směsí a pečte asi 25 minut do zčervenání.