KAPUSTOVÝ QUICHE S TOFU

INGREDIENCE:
na 1 koláč:
těsto
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/2 hrnku celozrnné mouky
- 1/4 lžičky soli
- 3 lžíce oleje (řepkový olej je top)
- 1/2-2/3 hrnku vody – dle potřeby
náplň
- 200g tofu – hrubě nastrouhané
- 1/2 hlávky menší kapusty – jemně nakrájené a v trošce vody podušené pod pokličkou do měkka
- 2 vejce od šťastné slepice
- 250 ml rostlinné smetany – doporučuji značku Oatly, ale i jiné jsou samozřejmě prima hlavně žádná zbytečná éčka apod.
- sůl
na formu – pokud nemáte silikonovou nebo se speciálním nepřilnavým povrchem
- troška oleje a hrubé mouky
POSTUP:
V míse smíchejte mouku, sůl, olej a následně 1/2 hrnku vody. Vše důkladně spojte v nelepivou kuličku těsta. Hotové těsto dejte alespoň na 30 min. odpočinout do lednice.
Mezitím podušenou kapustu nechte vychladnout, pak k ní přidejte ostatní ingredience a řádně promíchejte.
Předehřejte si troubu na 180°C, vyndejte těsto z lednice a rozválejte jej na placku, kterou vložte do nízké formy na koláč. Těsto pokryjte kapustovou směsí a pečte asi 25 minut do zčervenání.