HOUBOVÝ COTTAGE PIE

Cottage pie ve vegetariánské verzi. Je moc dobrý a pokud přidáte i šmakouna, bude plný těch nejkvalitnějších bílkovin , kterým se nevyrovná ani masová verze tohoto receptu.

INGREDIENCE 4 porce:

  • 8 středně velkých brambor
  • 6 lžic strouhaného parmazánu
  • 1 žloutek
  • máslo dle oka do kaše
  • mléko dle oka do kaše
  • 12 středně velkých žampionů
  • 200 g šmakouna
  • 150g mozzarelly
  • sůl, kmín, olej pod houby

POSTUP:

Nakrájené brambory dejte vařit do osolené vody s troškou kmínu. Na rozpálené pánvi orestujte na trošce oleje očištěné nakrájené žampiony nebo jiné houby + osolte a okmínujte.  Z brambor, mléka, másla, žloutku a poloviny parmazánu udělejte kaši. Do zapékací misky dejte vrstvu hub, na ně hezky vrstvu kaše, pak plátky šmakouna a na závěr vrstvu krájené mozarelly a strouhaného parmazánu. Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut na 200°C – dokud se sýr krásně nerozteče a lehce nezhnědne. Při okamžité konzumaci pozor, pálí to jako čert a chladne dlouho …není to na škodu, alespoň to budete jíst pomaličku tak, jak je to správně ;)…nezapomeňte si k jídlu dát čerstvou zeleninku!