HOUBOVÁ SMĚS S BRUSINKAMI A POLENTOU

INGREDIENCE:

  • 250g žampionů
  • 1 menší cuketa
  • 1/2 l rostlinného nápoje (já použila domácí mandlové)
  • 1 větší stroužek česneku
  • sůl, pepř
  • polévková lžíce balzamikového octa
  • 100g kukuřičné krupičky (instantní polenty)
  • sušené italské bylinky dle chuti (osobně jsem s tímto kořením vůbec nešetřila  )
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce vlašských oříšků – můžete je nechat celé nebo hrubě nasekat
  • 2 lžíce sušených brusinek (popravdě jsem se tohoto obávala, nedokázala jsem si představit, jak to může chutnat, ale výsledek byl super, bez brusinek by byl pokrm nudný, mdlý)

 

POSTUP:

Žampiony důkladně omyjte, okrojte jim nožičky a nakrájejte je na širší plátky. Cuketku omyjte, podélně překrojte a pak ještě nakrájejte napříč na silnější plátky. Do středního hrnce vlijte rostlinný nápoj, přidejte sůl, česnek rozkrojený na poloviny (nebo ti z vás, kteří mají česnek rádi, jej přidají nakrájený na malé kousky), kukuřičnou krupičku a za neustálého míchání přiveďte k varu. Chvilku nechte probublat, odstavte z plotny, přidejte italské bylinky, popřípadě ještě sůl, ocet a promíchejte.

Vezměte pánvičku, přidejte olej a orestujte na něm cuketu a žampiony – asi po dobu 5-7 minut, pak přidejte oříšky a brusinky a vše společně ještě asi 3 minutky opékejte. Nakonec přidejte trošku pepře , případně i trochu italských bylinek a můžete servírovat.