DÝŇOVÉ NOKY S HLÍVOU A PARMAZÁNEM

Toto jídlo mne tak nadchlo, že jsem ho rodině dělala 4 dny po sobě … prostě lehká závislost na oranžových nocích. S noky je sice trošku piplačka, ale výsledek za tu snahu stojí!

INGREDIENCE:

3  porce:

  • 1/2 hokkaido – asi 400 g
  • 1 žloutek
  • 100 g hrubé mouky
  • 250 g hlívy ústřičné
  • 2 jemně nakrájené stroužky česneku
  • 40 g parmazánu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

POSTUP:

Dýni neloupejte, jen ji omyjte a vydlabejte z ní semínka. Poté dýni pokrájejte na měsíčky, pokapejte olejem a dejte v pekáči vyloženém pečicím papírem péci na 20 min při 180°C. Vychladlou dýni rozmixujte mixérem na kaši a smíchejte ji se žloutkem, moukou, solí a pepřem. Ze vzniklého těsta vyválejte váleček (snažte se pracovat rychle, ať se těsto zbytečně nelepí), ze kterého ukrajujte malé noky. Každý noček ještě vidličkou uprostřed trochu rozmáčkněte. Do většího hrnce si dejte vařit vodu. Jakmile začne vřít, hoďte do ní noky. Když noky vyplavou, jsou hotové a můžete je scedit. Pak už jen na pánvičce opečte na kapce oleje hlívu a česnek. Jakmile bude hlíva měkká, přihoďte na prohřátí i noky a nechte chvilku vše společně restovat. Na talíři dozdobte nastrouhaným parmazánem.