ČOČKOVÁ TAK TROCHU JINAK

Málokdo zvládá jíst luštěniny 2x týdně.  Možná tato polévka alespoň trošku zvedne vaši měsíční průměrnou spotřebu luštěnin 😉

INGREDIENCE:

  • 400 g hub, mohou to být i žampiony
  • 400 g sterilovaná drobná (zelená) čočka
  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 hrsti kadeřávku, případně klasické kapusty
  • 1 litr kuřecího/zeleninového vývaru
  • 125 ml kokosové smetany
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 4 lžíce oleje/ ghí
  • sůl, pepř

POSTUP:

Houby nakrájejte na plátky, kadeřávek nahrubo, cibuli a česnek nadrobno. V pánvi orestujte na oleji cibuli s česnekem, po chvilce přidejte houby a kadeřávek. Po další chvíli vývar a kokosové mléko + sůl, pepř a vařte 20 minut. Na závěr přidejte okapanou čočku (ideál je od Bonduelle - vapeur) a nechte ještě dalších 10 minut prohřát.