PANNA COTTA

INGREDIENCE:

  • 500 ml kokosového mléka (tučné - tetrapack/konzerva, já používám s oblibou Aroy-D)
  • pytlík agaru (já měla agar od Vitany)
  • 1-2 lžíce erythritolu
  • čerstvé ovoce na ozdobu

 

POSTUP:

Vaření s agarem je něco jako příprava pudinku - je ale třeba se vždy podívat na instrukce výrobce na obale agaru. Já to měla tak, že jsem zahřála 500 ml koko.smetánky, vmíchala agar, 2 minuty promíchávala na středně silném plameni a pak ještě 10 minut nechala chladnout, než jsem zalila připravené kousky čerstvého ovoce ve skleničkách. Pokud byste ovoce zalili hned, mohlo by se vám snadno stát, že se agar částečně oddělí od zbylé tekutiny a vznikne nehezký dvousložkový pohár.

Pak už jen necháte alespoň 3 hodinky zatuhnout a můžete si mlsnout veganské panna cottky.