PEČENÝ ŘÍZEK V MANDLOVÉ KRUSTĚ

Nečekaná kombinace ingrediencí příjemně naladí mlsné jazýčky dětí i dospělých.

INGREDIENCE:

  • lžíce oleje
  • 1/4 hrnku medu
  • 2 lžíce vinného octu
  • hrnek mandlové mouky
  • sůl, pepř dle chuti
  • 400 g drůbežích prsních řízků - tenké pravidelné plátky

POSTUP:

Předehřejte troubu na 180°C. Vyložte plech/pekáček pečicím papírem, případně vymažte olejem, aby se řízek nepřilepil. V 1 misce smíchejte tekuté ingredience, tedy med a ocet, ve 2.misce smíchejte sypké ingredience - mandlovou mouku, sůl a pepř. Dál pokračujte klasicky - nejdřív obalit plátek masa v tekuté směsi a následně v mouce. S připravenými řízečky šup na plech a hned do rozehřáté trouby.

Pečte 30 minut (během pečení můžete, ale nemusíte otáčet). Než troubu vypnete, jistěte se nejprve na kousku jednoho řízku, jestli je důkladně propečený.

Nechte si chutnat!